Art of living: BUCATARIA AYURVEDICA – O SOLUTIE PENTRU DIABETICI


Art of Living - Expodiabet

COOKING AYURVEDIC LA EXPO DIABET!

 

Art of living Romania va invita la workshop-ul:

BUCATARIA AYURVEDICA – O SOLUTIE PENTRU DIABETICI

Ayurveda este o stiinta medicala Indiana cu o vechime de peste 5000 de ani. Conform principiilor ayurvedice, alimentele si dieta zilnica sunt esentiale pentru o sanatate buna. Bucataria ayurvedica este o demonstratie practica a zicalei ”alimentul sa-ți fie medicament”. Participand la work-shop veti afla câteva princiipii utile stilului de viata, informatii legate de prepararea alimentelor si de utilizare a unor condimente pentru a avea o digestie usoara si veti asista la o demonstratie practica cu degustare.

 

Orice boala, deci si diabetul, este o ”invitatie” adresata celui in cauza de a-si schimba stilul de viata in directiile: cum gandesc, cum imi gestionez emotiile si cum ma alimentez cu scopul de a regasi starea de sanatate si de echilibru.

In work-shop-ul de cooking ayurvedic veti afla ca intregul univers, deci si omul, este constituit din 5 elemente: spatiu, aer, pamant, apa, foc, combinate in trei constitutii principale, numite doshe, respectiv: vata, pitta, kapha. Proportia in care se combina elementele in constitutia unei persoane este unica si mentinerea acestei combinatii in echilibru este egala cu o stare buna de sanatate. Modul in care ne alimentam contribuie la mentinerea acestui echilibru.

Conform principiilor Ayurvedice, la fiecare masa avem nevoie de toate cele 6 gusturi: acru, dulce, amar, sarat, iute, astringent. Modul in care jonglam cu aceste gusturi este un alt element important in pregatirea alimentelor.

Modul in care preparam alimentele are si el importanta sa – daca acestea sunt gatite timp indelungat isi pierd mare parte a calitatilor de care are nevoie organismul uman.

Work-shop-ul de cooking Ayurvedic va ajuta sa va schimbati obiceiurile alimentare pornind de la felul in care preparati alimentele, la felul in care combinati ingredientele si gusturile, la beneficiile pe care il aduc digestiei condimentele si ierburile.

Invatam impreuna, gatim impreuna si astfel va veti putea largi orizontul legat de alimentatie atat prin informatii cat si prin experienta.

 

Website: www.artofliving.ro

Facebook: www.facebook.com/artofliving.ro

Leave a comment