Dieta, alimentatie, nutritie pentru o viata sanatoasa


Gabriela Codruta Nedelea este absolventa a Facultatii de Sociologie si Asistenta Sociala si cu un Master  in  Nutritie si remodelare corporala obtinut, ca sef de promotie, la Universitatea Nationala de Educatie fizica si Sport – Facultatea de Kinetoterapie. Este coautoare, alaturi de dr. Antoaneta Cretu a lucrarii Reducerea riscului obezogen in perioada de supraponderalitate la adolescenti, ce a fost prezentata si apreciata la Congresul International de Educatie Fizica si Sport, Bucuresti. A fost primul student masterand care a prezentat in cadrul Congresului International de Educatie Fizica, Sport si Kinetotarapie (2014 si 2015), doua lucrari de maxim interes la sectiunea destinata profesorilor – doctori. Prezenta lucrarilor sale in baza de date academica a atras atentia publicatiei germane LAP LAMBERT Academic Publishing Saarbrücken din Germania unde a primit invitatia de a-si publica lucrarile in limba germana.

Coordonator proiecte sociale si fundraising Asociatia SAMAS – Sanatate pentru mame si sugari, este unul dintre cei mai valorosi master traineri a Cursului de Tehnician Nutritionist de la Scoala Fitness Scandinavia.
Implicata activ in actiunile de voluntariat ale Fundatiei Special Olimpycs Romania, Gabriela Codruta Nedelea se ocupa si de evalarea starii de sanatate a copiilor si adultilor cu dizabilitati si consiliaza familiile acestora in privinta unui stil de viata sanatos. Este un veritabil specialist in nutritie, sport si in acordarea suportului psihologic atat de important in combaterea problemelor de greutate si a obezitatii, care, din pacate sunt tot mai frecvente la toate categoriile de varsta, dar mai ales la tineri.  Sustine prin implicare voluntara Fundatia Sitting Voleyball Romania, alaturi de studentii UNEFS Bucuresti si orice actiuni de voluntariat care promoveaza sportul si alimentatia echilibrata.
Fiind absolventa de sociologie, abordarea omului ca fiinta bio-psiho-sociala este cheia succesului sau ca trainer si cercetator, atat in lucrul cu oamenii pe care-i consiliaza in nutritie pentru atingerea obiectivelor, dar si cu elevii sai de la cursul de Tehnician nutritionist unde este profesor-coordonator. Pentru oricare dintre noi, participarea la sesiuni de autoreglare psiho-somatica devine tot mai necesara in ziua de azi cand se simte o nevoie acuta si in abordarea interventiei terapeutice in obezitate.
Gabriela Nedelea este supranumita si nutritionistul care demoleaza mitul dietelor, pentru ca argumentele stiintifice pe care le aduce in abordarea unui stil de viata sanataos bazat pe nutritie, au in spate proba timpului, studiului aprofundat si nu pot fi contestate!
Realizator: Oana Georgescu

Leave a comment