Cum putem preveni problemele articulare cauzate de un stil de viata sedentar? – Celadrin


Cum putem preveni problemele articulare cauzate de un stil de viață sedentar?

arata_imgSedentarismul este o problemă cu care se confruntă societatea noastră și presupune o viață fără activitate fizică regulată. S-a dovedit prin studii științifice faptul că statul pe scaun prelungit,în față calculatorului sau vizionarea programelor TV pe toată durată zilei sunt obiceiuri foarte periculoase pentru sănătate, fiind factorii de risc importanți pentru dezvoltarea unor boli precum diabet, boli cardio-vasculare, tulburări circulatorii, afecțiuni ale coloanei vertebrale, articulațiilor etc. Binenteles, toate aceste probleme nu se datorează doar sedentarismului, acest factor de risc vine “la pachet” cu alte elemente la fel de nocive: stres prelungit, o alimentație deficitara, fumatul, deshidratare etc. În plus, reducerea luminii naturale și utilizarea luminii artificiale la birou afectează nivelul de seretonina și melatonină, având un impact direct asupra sistemului imunitar.

S-a demonstrat faptul că un stil de viață activ și menținerea unei greutăți corporale optime, scade riscul apariției unei boli cronice, precum diabetul, o problemă tot mai frecvență în ziua de azi. Studiile indică faptul că hiperglicemia poate provocă inflamația și apariția durerilor articulare. Hiperglicemia și diabetul pot genera pierderea densității oaselor și astfel rezultă, dureri, inflamații,  rigiditate articulară și amorteală a extremitătilor.Mersul pe jos este foarte indicat pentru persoanele care suferă de diabet și care ar trebui să aloce timp regulat exercițiilor fizice. Acestea pot contribui la ținerea sub control a afecțiunii și,în consecință la reducerea riscului de dezvoltare a unor complicații serioase, precum piciorul diabetic.

Va prezentăm câteva modalități concrete pentru a contracara apariția problemelor articulare cauzate de un stil de viață sedentar:

fă pași. La propriu.  La fiecare jumătate de oră / 45 minute  / o oră, plimbă-te 5 minute. Nu-ți amintești că trebuie să faci pauză? Setează-ți o alarmă, sau, mai util ar fi să bei mai multă apa, că apoi să simți nevoia de a merge mai des la toaletă.

în pauza de masă, plimbă-te 10 minute înainte de a luă masă. Acest obicei te va ajută să-ți pui sângele în mișcare, îți va mari puterea de concentrare și productivitatea și îți va îmbunătăți digestia.

în sezonul cald, renunță la mașină, optează pentru bicicletă sau pentru un mijloc de transport în comun, completând cu o distanță pe care o parcurgi mergând pe jos. Vei ajunge la birou mult mai energizat decât în mod normal, și poate chiar cu un tonus psihic mult mai bun.

energizează-te printr-o dietă bogată în fructe și legume proaspete, fructe uscate și semințe, grăsimi sănătoase pentru că să-ți asiguri nutrienții de care ai nevoie. Pentru a avea oase puternice, ai nevoie de spanac, iaurt, lapte de soia, suc de portocale, cereale fortifiate pentru aportul de calciu.

-ce-ai spune dacă ai înlocui scaunul de birou cu ceva instabil cum ar fi o minge specială pentru exerciții sau chiar un scaun fără spătar pentru a forță mușchii trunchiului să lucreze. Stai drept și ține picioarele pe podea, astfel încât acestea să susțină aproximativ un sfert din greutatea ta.

ia suplimente anti-inflamatorii: Medicamentele diminuează durerea, dar au multe efecte secundare. O alternativă mai blândă,cu mai puține efecte secundare, o reprezintă suplimentele alimentare. Noi îți recomandăm gamă Celadrin™ pentru articulații  și anume, Celadrin™ Extract Forte și Celadrin™ Unguent Forte suplimente antiinflamatore 100 % naturale, din uleiuri vegetale, cu eficientă dovedită  științific în cazuri de disconfort articular și muscular, sau de inflamație la nivelul articulațiilor. Celadrin™ este o soluție inovatoare cu acțiune complexă, fiind de ajutor seniorilor care se confruntă cu lipsă mobilitătii, sportivilor, cât și persoanelor de orice varstă care vor să se bucure de o viată activă. Datorită multitudinii sale de efecte benefice, Celadrin™ este primul pas în orice schemă de administrare*. Celadrin™ Extract Forte ajută la refacerea membranei sinoviale, contribuind la lubrifierea articulațiilor. În plus, este un produs recomandat și diabeticilor.

Roboflex™ este indicat, pentru cei care se confruntă cu probleme ale coloanei vertebrale,  (la nivelul zonelor cervicală, toracala, lombară, sacrală ș.a.), în cazul  disconfortului sau rigidizării coloanei vertebrale și a spatelui. Administrat individual, Roboflex™ are efect antiinflamator, similar ibuprofenului, dar fără efecte adverse la nivelul organismului și este de asemenea un produs recomandat și diabeticilor.

Pentru probleme mai complexe la nivelul coloanei vertebrale și pentru normalizarea activității nevoase îți recomandăm o cură pe o perioadă mai îndelungată de Celadrin™  Extract Forțe + Roboflex™.

La finalul zilei, starea noastră de sănătate sau de boală e suma obiceiurilor noastre.  Introdu în viața ta de zi cu zi mai multe obiceiuri sănătoase, și vei culege….sănătate!

 Bucură-te de sănătate! Bucură-te de viață!

 

www.celadrinforte.ro/

Leave a comment