ExpoDiabet&Nutritie


ExpoDiabet&Nutritie

ExpoDiabet&Nutritie

Expoziția de diabet, nutriție și viată sănătoasă, a cărei primă ediție a avut loc în anul 2005, este singura expoziție ce are drept scop informarea, consilierea și oferirea de soluții alternative la problemele diabeticilor și ale celor predispunsi la dereglări metabolice și de nutriție. Manifestarea se adresează atât bolnavilor de diabet și familiilor acestora, cât și celor care vor să afle cât mai multe informații despre prevenirea acestei boli. De asemenea, evenimentul este dedicat tuturor persoanelor interesate să ducă o viață sănătoasă.
ExpoDiabet&Nutriție are ca scop prezentarea informațiilor despre diabet, a problemelor de nutriție și atenționarea publicului privind creșterile impresionante și continue ale cazurilor de imbolnăviri.
Expoziția va avea loc în perioada 20-22 mai, între orele 10:00 și 20:00, la Sala Palatului (București) și va reuni reprezentanți ai unor instituții specializate în diabet și boli de nutriție, dar și reprezentanți ai unor asociații ce promovează un stil de viată sănătos. Pe parcusul desfăsurării ExpoDiabet & Nutriție, vizitatorii se vor putea bucura de câteva surprize pregătite de organizatori, printre care se numără și servicii medicale oferite gratuit, cum ar fi măsurarea glicemiei, a greutătii și a tensiunii arteriale, însoțite de sfaturi din partea specialiștilor. De asemenea, vor exista zone dedicate copiilor, workshopuri și zona de restaurant unde se vor servi doar preparate gustoase pentru diabetici și pentru cei care vor să mănânce sănătos, dar și o zonă dedicată sportului, unde va fi explicată importanța miscării în cazul diabeticilor, a celor cu probleme de nutriție și nu numai.

Din nefericire, numărul cazurilor de diabet a crescut semnificativ în ultimii ani. Principalul obiectiv al expoziției este informarea publicului larg privind riscurile la care este expus organismul diabeticului, factorii care provoacă această boală, metode de tratare și vindecare, dar și încurajarea tuturor vizitatorilor să adopte un stil de viată sănătos. Alimentele care conțin puține calorii și sportul reprezintă factori esențiali în ținerea bolilor la distanță, printre care se numără și diabetul.

 

ExpoDiabet

ExpoDiabet

 

 

 

 

 

 

 

 

Comunicat de presă

Analize şi consultaţii oftalmologice gratuite la ExpoDiabet&Nutriţie

 

 • Preşedintele ANPC, Bogdan Pandelică – “Eticheta corectă, cheia pentru o viaţă cât mai sănătoasă”

 

Bogdan Pandelică, Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), va fi prezent sâmbătă, 21 mai, la ExpoDiabet &Nutriţie, unde va susţine, între orele 13.00 şi 14.00, conferinţa cu tema “Eticheta corectă, cheia pentru o viaţă cât mai sănătoasă”.

”Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor acordă o atenţie deosebită grupelor vulnerabile de consumatori, aşa cum sunt cei care  suferă de diabet. Sunt persoane care au nevoie de anumite tipuri de produse  alimentare sau de de anumite servicii alimentare. Informarea corectă, completă şi precisă reprezintă un factor vital, mai ales în astfel de cazuri. Un alt factor important este acela care ţine de educarea consumatorilor pentru un stil de viaţă sănătos, astfel încât să putem preîntâmpina eventualele probleme. ANPC reaminteşte consumatorilor că trebuie să facă apel la unul din drepturile esenţiale ale consumatorilor, acela de a fi informat şi de a lua decizia achiziţiei produselor în funcţie de acest lucru şi de nevoile şi posibilităţile acestora.” a declarat Bogdan Pandelică, preşedintele ANPC.

 

Acces gratuit

ExpoDiabet& Nutriție-  expoziție de informare și consiliere despre nutriție, diabet și viață sănătoasă, va avea loc în perioada 20- 22 mai, la Sala Palatului din Bucureşti. Publicul va avea ocazie să facă, gratuit, analize (glicemie, tensiune arterială) consultaţii oftalmologice, analize plantare computerizate şi să participe la conferinţele susţinute de diabetologi, nutriţionişti şi specialişti în sănătate publică.

”Chrispharmablue  SRL – importator şi distribuitor i-Sens” va fi prezentă la Expodiabet & Nutriție unde va măsura gratuit glicemia pentru 100 de persoane zilnic, cu ajutorul celor mai performante aparate de testare a glicemiei și monitorizare a activității fizice. De asemenea, cei care vor veni la Sala Palatului în perioada 20- 22 mai vor putea să îşi măsoare gratuit și tensiunea arterială, cu ajutorul aparaturii aduse de Sendo. Măsurările vor avea loc în fiecare zi a evenimentului în intervalele 10:00 – 12:00 şi 16:00 – 18:00 la standul UniComs din Sala 1 (numită şi „Luterana”, aflată la intrarea principală în Sala Palatului). Specialiştii Sendo le recomandă celor care vor să afle tensiunea arterială să evite, cu o oră înaintea testării, anumite alimente, băuturi sau activităţi: cafea, băuturi energizante, alcool, fumat, băi fierbinţi, exerciţii fizice.

Publicul va avea ocazia să efectueze, la standul Ortoprotetica, şi analize plantare computerizate în vederea evidenţierii diferitelor probleme la nivelul piciorului. Kinetoterapeutul Lorena Covaci,  formator în podiatrie, specializată în pedichiura medicală, ortezarea unghiilor încarnate şi tratarea bătăturilor va consilia pacienţii care doresc să facă şi analiza.

Legend Optic va oferi consultații oftalmologice gratuite pe toată durata evenimentului. Multe dintre persoanele care suferă de diabet pot dezvolta în timp manifestări oculare, dintre care retinopatia diabetică este cea mai importantă și cea mai frecventă cauză de orbire spontană la persoanele cu vârste între 20 și 65 de ani. Pentru a preveni astfel de complicații în cazul diabeticilor, dar și pentru a evita apariția problemelor de vedere la persoanele sănătoase, specialiștii în oftalmologie recomandă controale periodice.

La standul Legend Optic din cadrul expoziției veți putea găsi o gamă diversificată de rame (D&G, Silhouette, Escada, Versace, Gucci, Givenchy, Nafnaf, Eni Marco, Grosso, Pearl, Opal şi alte modele la preţuri accesibile) și lentile (Legend Optic, Hoya, Rodenstock, Ital-Lenti, Essilor, Zeiss, Triq, Rhein etc.) pentru corectarea vederii, monitor confort și condus.

Intrarea la expoziție este liberă, iar publicul va putea achiziționa produse naturiste și aparatură de specialitate. Expoziția este structurată astfel: aparatură de specialitate, farmacii, suplimente alimentare și alte produse farmaceutice, produse alimentare și naturiste, restaurante vegetariene, cărți de specialitate.

 

Conferințe şi seminarii

Medici diabetologi de la INDNBM “Prof. N. Paulescu”  vor susține conferințe și seminarii în care vor fi prezentate mai multe date despre incidența diabetului și a bolilor de nutriție în țara noastră, dar și modalitățile de prevenire a acestora. Specialiștii prezenți la Expodiabet &Nutriție vor oferi consultații gratuite. Bolile de nutriție afectează 20% dintre românii cu vârsta peste 18 ani suferă de obezitate, boala fiind mai frecventă la bărbați decât la femei. Una dintre cele mai periculoase boli cauzate de dezechilibrele în alimentație este diabetul: 11,6% dintre românii cu vârsta între 20 și 79 de ani, adică aproape 2.000.000 de persoane, suferă de diabet zaharat de tip 2, iar 18,4% dintre români, adică 3.000.000 de persoane, suferă de prediabet.

Din program menționăm:

 • vineri, 20 mai, ora 11.00- conf. univ. Dr. Costel Stanciu, președintele Asociației Pro Consumatori – “Spune DA unui stil de viață sănătos”
 • vineri, 20 mai, ora 15.00- Daniela Loredana Diaconu, Nutrition Trainer, Asociația Vegetarienilor din România şi www.alimentatiaoptima.ro – ”Dietoterapia modernă a diabetului”
 • vineri, 20 mai, ora 17.00- Dr. Alina Prefac-medic rezident Diabet, nutriție și boli metabolice – INDNBM “Prof. N. Paulescu”- ”Screening-ul și diagnosticul diabetului zaharat tip 2”
 • vineri, 20 mai, ora 17.30- Dr. Oana Onila- medic rezident Diabet, nutriție și boli metabolice-INDNBM “Prof. N. Paulescu”- ”Complicațiile cronice ale diabetului zaharat”
 • vineri, 20 mai, ora 19.00- Gabriela-Codruța Nedelea, master trainer al Cursului de Tehnician Nutriţionist de la Scandinavia Fitness School și co-autoare a cărții “Reducerea riscului obezogen în perioada de supraponderalitate la adolescenţi”- ”Prevenția diabetului prin nutriție”
 • sâmbătă, 21 mai, ora 12.00, Dr. Ana Maria Bușneag – medic rezident Diabet, nutriție și boli metabolice- INDNBM “Prof. N. Paulescu”- ”Impactul social al diabetului zaharat”
 • sâmbătă, 21 mai, ora 12.30, Dr. Diana Petre, medic rezident Diabet, nutriție și boli metabolice la INDNBM “Prof. N. Paulescu”- ”Obezitatea și diabetul zaharat”
 • sâmbătă, 21 mai, ora 15.00, Dr. Cristian Bărbulescu, Celadrin, medic primar specialist în reumatologie, recuperare medicală şi acupunctură- ”Tratamente alternative pentru afecţiunile articulare la persoanele diabetice”
 • sâmbătă, 21 mai, ora 17.00, nutriţionist Cristina Bivol, Asociaţia Vegetarienilor din România şi www.alimentatiaoptima.ro- ”Echilibrează-ţi hormonii natural”
 • sâmbătă, 21 mai, ora 19.00- Art of living România- “Puterea respirației în prevenirea și tratarea diabetului de tip II”
 • 20- 22 mai, orele 10.00- 20.00- Cristina Bivol, Tehnician Nutriţionist și Formator și Nutriționist acreditat, și Daniela Loredana Diaconu, Nutrition Trainer, vor fi prezente la Expodiabet&Nutriție, în perioada 20-22 mai, pentru a oferi consultanță nutrițională participanților la eveniment. Cei doi specialiști vă așteaptă, pe toată perioada evenimentului, cu sfaturi și recomandări cu privire la ceea ce înseamnă un stil de viață sănătos și cu răspunsuri la toate întrebările.
 • duminică, 22 mai, orele 17.00- 18.00, Dr. Ali Al Assadi- ”Ozonoterapia, metoda revoluţionară de tratare a piciorului diabetic”. Ozonoterapia poate fi aplicată cu succes în tratamentul oricărui sindrom dureros. Datorită acţiunii sale de ameliorare a metabolismului şi de protejare a vaselor sanguine, este eficientă şi recomandată în tratamentul complicaţiilor diabetului zaharat, creşterea perfomanţelor fizice şi intelectuale.

Pentru a putea participa la conferințe, vă rugăm să trimiteți mail pe adresa office@media-events.ro.

 

Lansare de carte

Editura Universitară “Carol Davila” va da ocazia specialiștilor din domeniu să achiziționeze cărți cu tematică medicală. Mai mult decât atât, în cadrul Expodiabet & Nutriție vor fi lansate cărțile ”Managementul nutrițional în diabetul zaharat, bolile metabolice și alte patologii” (vol I +II) – Gabriela Radulian, ”Endocrinologie pentru studenți și rezidenți”- Cătălina Poiană și Simona Fica și ”Mecanisme de rezistență în chimioterapie” – Dana Lucia Stănculeanu și Daniela Zob.

De asemenea, sâmbătă, 21 mai, între orele 11.00 şi 11.30, va avea loc lansarea revistei ABC Diabet, care oferă cititorilor cele mai noi informaţii legate de această boală, prevenirea şi tratamentul ei.

 

Film documentar

Duminică, între orele 15.00 și 16.00, va fi difuzat documentarul  “Simply raw ” (Pur și simplu crud), oferit de  Asociația Vegetarienilor din România. Simply Raw este un film documentar independent, în cadrul căruia 6 americani bolnavi de diabet sunt urmăriți în timp de trec la o dietă compusă doar din mâncare vegană, negătită. Cei șase sunt provocați să renunțe la carne, lactate, zahăr, alcool, cofeină, sucuri, mâncare fast food, mâncare procesată sau chiar gătită, timp de 30 de zile. Filmul urmărește remarcabila călătorie a fiecărui participant și surprinde transformările medicale, fizice și emoționale create de această schimbare radicală a dietei și a stilului de viață.

 

Ateliere de gătit și restaurante

Parterul Sălii Palatului va găzdui zona de workshop-uri și ateliere, unde puteți învăța, de la Asociația Vegetarienilor, cum să preparați mâncare sănătoasă. Art of Living vă va arăta secretele bucătăriei Ayurvedice – o soluție pentru diabetul de tip II. Conform principiilor ayurvedice, alimentele și dieta zilnică sunt esențiale pentru o sănătate bună. Bucătăria ayurvedică este o demonstrație practică a zicalei ”alimentul să-ți fie medicament”. Participând la workshop veți afla câteva principii utile adoptării unui stil de viață sănătos, informații legate de prepararea alimentelor și de utilizare a unor condimente benefice îmbunătățirii funcției ficatului și pancreasului și veți asista la o demonstrație cu degustare.

Dacă vreți să mâncați preparate sănătoase puteți merge la restaurantele amenajate în cadrul Expodiabet& Nutriție. Soup Up! este un soup bar premium ce oferă o alternativă sănătoasă, originală și gustoasă la omniprezentele restaurante fast-food. Supele și salatele sunt vegetariene, vegane sau raw și sunt preparate zilnic cu ingrediente proaspete, legume și fructe de la fermieri români. Soup Up! prezintă un meniu de peste 50 de supe exotice, salate consistente și sățioase, un sortiment variat de crutoane aromate coapte doar cu ulei de măsline și, desigur, deserturi raw.

 

Învățați să faceți sport

Întrucât mișcarea are un rol extrem de important în menținerea unui stil de viață sănătos, ExpoDiabet& Nutriție vă așteaptă cu demonstrații și seminarii referitoare la tipurile de exerciții pe care le puteți face, în funcție de afecțiunea de care suferiți, și regularitatea cu care trebuie acestea efectuate. Instructorii acreditaţi ai Scandinavia Fitness School vor participa la evenimente duminică, între orele  10.00 şi 11.00, unde vor sta de vorbă cu cei interesaţi de mişcare ca parte a unui stil de viaţă sănătos. Fitness Scandinavia oferă diverse servici pentru împătimiţii fitnessului, mişcării, ai stilului de viaţă sănătos, în general, fie ei profesionişti sau amatori. Printre cursurile acreditate ale Fitness Scandinavia se numără cel de tehnician nutriţionist, dar şi cele de instructori yoga, fitness sau aerobic.

Dacă doriți să vizitați expoziția, dar nu aveți cu cine să lăsați copiii, nu trebuie să vă îngrijorați. La ExpoDiabet & Nutriție va fi organizată o zonă specială pentru cei mici, unde aceștia vor putea urmări spectacole și vor putea participa la ateliere de creație și multe alte activități dedicate lor. Vineri, între orele 10.00 şi 13.00, şi duminică, între orele 12.00 şi 15.00, cei mici vor putea juca sau învăţa şah, sâmbătă, orele 11.00- 16.00 vor avea în program lego, exeperimente, magie şi desene, toate oferite de cei de al Igloo.

Partenerii Expodiabet & Nutriție sunt: INDNBM “Prof.N.Paulescu”, Editura Universitară “Carol Davila”, Universitatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila”, Fundația Universitară Sana Bună, Asociaţia Pro Consumatori, Nutrivita, Scandinavia Fitness School, Asociația Vegetarienilor din România, Art of Living, Celadrin, Favio și Chrispharmablue.

Organizatorul ExpoDiabet&Nutriție este agenția Media Events &Entertainment (www.media-events.ro).

 

slide-1-_site-1